Zijn uw panelen wel zo duurzaam?

Elk jaar brengt The Silicon Valley Toxics Coalition (SVTC) de Solar Scorecard uit. Deze laat zien hoe PV bedrijven omgaan met duurzaamheid, veiligheid op de werkvloer en milieu. Voor consumenten en installateurs die verantwoordelijke zonnepanelen willen kopen is dit ideaal. Per onderdeel wordt weergegeven welke score er is behaald.

De PV markt is de laatste jaren hard gegroeid en daarom is het tijd om actie te nemen en bepaalde zaken te veranderen. Het doel van SVTC is dan ook om het gebruik van giftige stoffen te verminderen, de veiligheid onder werkenden in de PV branche te verbeteren en het ontwikkelen van een goed recyclingsysteem.

JA Solar en Solarworld, twee van de grotere zonnepaneel fabrikanten, hebben meegedaan aan dit onderzoek. Onderzoekers hebben nu daadwerkelijk kunnen meten hoe JA Solar en Solarworld presteren op de aangegeven onderdelen. Helaas nemen nog veel bedrijven niet volledig deel aan dit onderzoek waardoor er nog steeds niet een volledige vergelijking van de markt kan worden gekeken.

SVTC-2015-Solar-Scorecard-large