Solarworld Sunmodule Plus

 

Hoogwaardig, betrouwbaar en productief

Topkwaliteit in 6″- Celtechnologie: De Sunmodule Plus en de nieuwe Sunmodule Plus black met homogenere zware oppervlakken zijn perfect geschikt voor het gebruik in verschillende gebruiksbereiken. Het geeft niet of op schuine-of vlakdaken, voor de vrijvlak of de SunCarport – voor de planning en de uitlegging staat er een grote keuze aan SolarWorld-producten ter beschikking.

 

 • Sunmodule Plus SW 250-255 poly
 • Sunmodule Plus SW 250-275 mono black
 • Sunmodule Plus SW 260-280 mono
 • Sunmodule Plus SW 200 Vario poly

 

Bouw en Belastbaarheid

De cellen van de Sunmodules liggen achter een beschermende beglazing op verhard glas en zijn in transparant EVA (Ethyleen-Vinyl-Acetaat) ingebed. Achteraan zijn de modules met een hoogwaardige folieverbinding verzegeld.

De modulelijsten en het ingezette glas zijn via globaal aangebrachte siliconen hecht met elkaar verbonden. Zo wordt een meer dan gemiddelde modulestabiliteit gewaarborgd, die bijvoorbeeld het loskomen van de lijst door afglijdende sneeuw verhindert.

De volgens IEC 61215 geteste belastbaarheid van de voorzijde tot 5,4 kN/m2 bevestigt de geschiktheid van de module om grote sneeuwmassa’s en ijsafzettingen te weerstaan.

 

Elektrische Aansluiting

De gepatenteerde, vlakke en compacte aansluitdoos, die reeds meer dan 4.000.000 maal ingezet werd, garandeert een maximale zekerheid. Door de gelaste aansluitingen verzekert dit een betrouwbare elektrische verbinding in het binnenste en beschermt tegen corrosie.

Een snelle hitteafvoer zorgt voor een optimale temperatuurbestendigheid. Hooggekwalificeerde aansluitingskabels worden met voorgeconfectioneerde stopcontactverbindingen gebruikt.

 

Kwaliteitscontrole

De SolarWorld Modules zijn naar wereldwijd erkende normen, onder ander dat van IEC en UL, gecertificeerd. Onze aanspraken op de zekerheid, de belastbaarheid en levensduur van onze producten overstijgen deze normen en worden ondersteund door de eigen kostbare testonderzoeken: In samenwerking met externe instellingen worden alle materialen voor de vergunning getest. De wezenlijke bouwstenen zijn regelmatige prestatietesten bij de productie, levensduurtesten in onze klimaatkamers, de controle van de ammoniakbestendigheid en de corrosietesten in zoutnevels. Dit proces wordt gestuurd – zoals de certificering van de afgewerkte producten – uit de concerncentrale te Bonn.

 

Verdere pluspunten van onze Sunmodule

 • Hoge stabiliteit

  De modulelijsten en het ingezette glas zijn hecht met elkaar verbonden.

 • Duurzaam prestatievermogen

  De brede lijsten en hun vlakke overgang tot het glas verbeteren het zelfreinigend effect van de Sunmodule en verhinderen prestatieverlies door vuilafzetting.

 • Vorstbestendigheid

  Openingen in het concave profiel verhinderen de vorming van condensatiewater door temperatuurwisselingen en daarmee schade aan de lijsten, dat door herhaald vriezen en dooien kan ontstaan.

 • Grote flexibiliteit

  De grote afstand tussen de cellen en de modulelijsten laat zowel de horizontale als de verticale inbouw van de Sunmodule toe.