Montagesystemen

Montagesystemen zijn de constructies waarmee de zonnepanelen op het dak of een ander oppervlak worden bevestigd.

Voor vrijwel ieder dakoppervlak en ieder zonne-energiesysteem is wel een oplossing:

Schuine daken pannen

Systemen voor schuine daken kunnen snel worden geïnstalleerd. De zonnepanelen worden gemonteerd op systemen die parallel lopen aan het schuine dakoppervlak.

Platte dakenflatfix

Systemen voor platte daken vormen een frame voor het positioneren van de zonnemodules in elke gewenste hoek. Deze systemen zorgen bovendien voor goede ventilatie.

Vrijstaand

Met vrijstaande systemen kunnen zonnepanelen op elk vrij oppervlak worden geplaatst. De installatie is zeer snel, eenvoudig en goedkoop. Met een beperkte investering kan een hoge opbrengst worden bereikt.

Kwaliteitsverschillen

Bij de keuze van een montagesysteem tellen meer aspecten dan alleen het beschikbare oppervlak. Kwalitatief hoogwaardige materialen als roestvrij staal of aluminium staan garant voor weers-bestendigheid en duurzaamheid. Bovendien zijn goede systemen stabieler en technisch geavanceerder.

Uitbreidbare systemen, zoals modulaire typen, bieden extra flexibiliteit.

Wij gebruiken de systemen van clickfit .

ClickFit en FlatFix zijn uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals TUV Rheinland, DNW (windtunnel), BRE en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NVN 7250 door BDA/KIWA.

Sinds de oprichting van Esdec BV in 2004, zijn er wereldwijd meer dan 3.000.000 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van >500MWp op ClickFit en FlatFix geïnstalleerd. Esdec BV is één van de grootste Nederlandse producenten van zonnepaneel montagesystemen.

Klik op het logo om de mogelijkheden van deze producten te bekijken.

Contactformulier zonnepanelen

Vraag online een offerte aan.
  • Hoeveel m2 vrij voor zonnepanelen? Afmetingen?
  • Hoeveel graden? Hoeveel m2 vrij voor zonnepanelen? Afmetingen? HxB
  • Aansluiting meterkast? Hoeveel kWh per jaar?
  • U kunt Google Maps gebruiken om de ligging van uw dak te bepalen. Voor platte daken neemt u de windrichting waar de breedte van het dak haaks op staat. Als u de windrichting niet precies weet, is dat geen probleem?
  • Wilt u zoveel mogelijk panelen of geef een maximaal aantal panelen op.